Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Ötven debreceni családnak segítettünk tanszerrel

Iskolatáskákkal és tanszerekkel segítettük a rászoruló családokat Debrecenben. 20 millió forint értékben gyűjtött adományokat az iskolakezdésre a Magyar Református Szeretetszolgálat. Debrecenben a tegnapi nap folyamán ötven család számára könnyítettük meg ezzel az akcióval az iskolakezdést.

Iskolatáskák és a tanszercsomagok sorakoztak mindenütt a Magyar Református Szeretetszolgálat adományosztásán. A családok átmeneti otthonában élő hat gyermekét egyedül nevelő asszonynak két kisfia idén kezdi az iskolát.

IMG_6694(1)

– Sokuknak kell venni holmit, cipőt. Az élelmiszer megvásárlása után ezekre már nem nagyon maradna pénzünk – mondta az asszony.

A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei májusban kezdték a gyűjtést. Az iskolatáskákon kívül adományokat is kaptak, melyekből tanszereket vásároltak.

Debrecenben ötven családban könnyítette meg az iskolakezdést a Magyar Református Szeretetszolgálat által kiosztott tanszer és iskolatáska. Országszerte pedig több mint 5300 gyerek kap csomagot és iskolatáskát.

Húszmillió forint értékben gyűjtöttünk tanszereket, amiben van 11 raklap iskolafüzet, a többi az tanszer, amit magánszemélyek és a vállalatok adtak, illetve kétmillió forint értékben Mága Zoltán adománya, amelyből most támogatni tudtuk a rászoruló családokat.