Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Húsz doboznyi Szeretet a Debreceni Ítélőtáblán

Idén először a Debreceni Ítélőtábla is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi tartós élelmiszergyűjtéséhez. A bírók és igazságügyi alkalmazottak által összegyűjtött adományokat 2019. december 4-én adta át dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke Oláh István kuratóriumi elnöknek.

A Magyar Bíróság nem lehet más, mint a nemzeti társadalom lelkiismeretének megtestesülése.” – Günther Antal idézetével köszöntötte az adományok átadásán a megjelenteket dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke 2019. december 4-én. Ahogy elmondta, a bírói munka legfőbb szerepe, hogy szolgálja az embereket. A Debreceni Ítélőtáblán ezt nemcsak az igazságszolgáltatás eszközeivel kívánják elérni, hanem különböző karitatív kezdeményezések mellé állva is. Az Ítélőtábla bírói és munkatársai a Szeretetdobozokat különböző adományokkal töltötték meg, mint például tartós élelmiszerekkel, könyvekkel és gyermekjátékokkal, melyek összértéke meghaladja a 200.000 forintot.

Ahogyan dr. Balla Lajos elmondta, az adományozásnak kettős célja van: egyrészt segítséget nyújtani a rászoruló családoknak ahhoz, hogy a karácsony kicsit könnyebben, nyugodtabban teljen, Másrészt a Debreceni Ítélőtábla igazságügyi alkalmazotti közösségét is jobban összekovácsolta a kezdeményezés, hiszen közösen kellett arról gondolkodni, miként tudnának valós segítséget nyújtani.

Az adományokat Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke vette át az Alapítvány nevében. Elmondta, hogy nagy örömmel fogadta elnök úr megkeresését, miszerint a Debreceni Ítélőtábla is csatlakozni szeretne a gyűjtéshez, és bízik benne, hogy ez egy hosszútávú együttműködés lesz. “A Magyar Református Szeretetszolgálat életében kiemelten fontos az együttműködés. Együttműködünk református gyülekezetekkel, intézményekkel, de várunk minden jószándékú felajánlást, legyen szó akár egyéni támogatásról, vagy egy intézmény vagy baráti társaság adományáról. Itt, a Debreceni Ítélőtáblán egy olyan közösséggel találkoztam, ahol összefognak az emberek javára, és ezt nagyon jó érzés megtapasztalni. Hálásan köszönjük, hogy csatlakoztak adventi gyűjtésünkhöz!” – zárta gondolatait Oláh István.

Szerző: Lucski Zsófia