A Magyar Református Szeretetszolgálat Menekültmissziója sokszínű szolgálatot biztosít az otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekeknek és felnőtteknek.

Legyen szó nyelvoktatásról, mentálhigiénés foglalkozásról vagy lakhatásról, Szeretetszolgálatunk mindent megtesz jóllétükért. Legutóbb három napos dráma- és művészeti foglalkozást szerveztek a fiataloknak, ahol a rengeteg élmény mellett nagy hangsúlyt kapott önmaguk megismerése és fejlődésük. Mindezt egy biztonságos és inspiráló környezetben, melyben minden ember értéket képvisel, minden vélemény számít, és szabadon lehet hibázni.

A tematikus napok állatkerti kirándulással kezdődtek, ahol egy-egy kiválasztott állatot kellett közelről megfigyelniük. Tapasztalataikat többféle módon is megoszthatták a nap végén: saját rajzaik mellett bemutatták az élőhelyük előnyeit és hátrányait a teremtmények szemszögéből. A következő napok is hasonlóan mozgalmasan teltek. A városligeti foglalkozások során nemcsak vizuális képességeiket fejleszthették, hanem zenei műhely és mozgásfelismerő játékok résztvevői is lehettek. Az előző nap folytatásaként csoportokat alakítottak ki az első nap absztrakt és figurális alkotások összekapcsolásával, így egy történet lánc jött létre. A délután folyamán ezt a történetet ábrázolták a létrehozott kiscsoportokkal, szabadon választott technikával.

Az utolsó nap is kapcsolódott a természethez. A kreatív foglalkozások során érdekes felületek átrajzolásával telt, a begyűjtött virágok és levelek nyomataiból pedig közös remekmű készült, mely ma már irodánk falát díszíti.

A sok-sok játék, tapasztalás és öröm barátságok kialakulását is segítették, amely legalább annyira fontos, mint az egyéni fejlődés és a pihenés. Célunk, hogy saját kapcsolataik létrehozásával egymás segítőivé válhassanak, és érezzék, hogy nincsenek egyedül gondjaikkal.