https://jobbadni.hu/hirek/egyedulallo-lehetoseg-segiti-a-diakokat-a-felkeszulesben/

Egyedülálló lehetőség segíti a diákokat a felkészülésben


Általános és középiskolások jelentkezését várják az onkentesmentoralas.hu [1] készítői. Az online oktatási platformon önkéntes oktatók segítik a diákokat a záróvizsgákra, a javító -és pótérettségire, valamint a javítóvizsgákra való felkészülésben.

Áprilisban új online platform indult, segítve a diákokat és tanárokat a digitális oktatásban. A Magyar Református Szeretetszolgálat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság– és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete (KRTK-KTI) és a hashtag.school, azért fogott össze, hogy országos szinten segítsen egymásra találni azoknak, akik mentorálni szeretnének, és akiknek mentorálásra van szükségük.

Az onkentesmentoralas.hu [1] oldalra regisztráló önkéntes oktatókat és tanulókat egy algoritmus rendezi párba, hogy minden diák a számára legmegfelelőbb segítőt kapja. Az oldal indulása óta létrejöttek az első tanulópárok, akik megkezdték a közös felkészülést. Jelenleg jóval több oktató van a rendszerben, mint diák, így az oldal üzemeltetői arra buzdítják a diákokat és szüleiket, hogy bátran regisztráljanak és használják a felületet.

Egy gyors regisztrációt követően a tanárok és diákok bekerülnek egy adatbázisba. Ezt követően a KTI Mechanizmustervezés Lendület kutatócsoportja által kifejlesztett párosítási rendszer segítségével a rendszer automatikusan párokba és tanulócsoportokba rendezi a diákokat és oktatóikat. A párok és csoportok kialakításánál a rendelkezésre álló információkból a legoptimálisabb párosítások jönnek létre a diákok tudásszintjéhez, igényeihez igazodva. Ezt követően az oktatás a hashtag.school által létrehozott online térben zajlik, mely ingyenesen elérhető a résztvevők számára és számos digitális tananyag elérhető.

A platform hasznos segítség lehet azoknak a diákoknak, akiknek segítségre van szükségük a tanév végi hajrában, javító vagy pótérettségire készülnek, esetleg a nyár végi javítóvizsgákhoz lenne szükségük segítségre – hívták fel a figyelmet a platform készítői és üzemeltetői.