https://jobbadni.hu/hirek/amerikai-focistak-fogtak-ossze-a-szeretetszolgalattal/

Amerikai focisták fogtak össze a Szeretetszolgálattal


Idén harmadik alkalommal szervezte meg jótékonysági akcióját, a Rhinos-karácsonyt a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Futball Sportegyesület. Akciójukhoz ebben az évben csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat, Hajdúszoboszlói Református Egyházközség, illetve a helyi Családsegítő Szolgálat is.

Ahogy a korábbi években is, idén is sikerült nagy csapatokat, illetve ismert embereket felsorakoztatni karácsonyi gyűjtésük mögé a hajdúszoboszlói Rinocéroszoknak. A Honvéd Vízilabdacsapat, a Magyar Férfi Kézilabdaválogatott és a hazai amerikai fociválogatott csapatai egy-egy dedikált mezzel csatlakozott, a népszerű Edda és a Tankcsapda zenekarok dedikált pólókat ajánlottak fel, Döme Gábor pedig egy dedikált pontymatraccal segítette a gyűjtést. A korábbi szokásaiknak megfelelően a licitálásból befolyt összegből vásárolt sportszereket ünnepség keretében, december 15-én adták át rászoruló családok gyermekeinek a Rinocéroszok.

A szervezetek csatlakozásának köszönhetően már nem csak sportszerek és játékok kerülhettek a rászoruló családok karácsonyfája alá, hanem tartós élelmiszercsomaggal is segítették az ünnepi készülődést.

Köszönetett nyilvánított Czető Norbert, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkésze, aki kiemelte, hogy sok ilyen kezdeményezésre van szükség, hiszen a segítés mindig jól eső érzéssel tölti el a segítőket és a rászorulókat egyaránt. Kiss László, az egyesület elnöke elmondta, hogy a 2017-es esztendő bevételét túlszárnyalva az idén befolyt összeg megközelítette a 150 ezer forintot. A jövő évet illetően kihangsúlyozta, hogy a támogatásul szolgáló összeget évről-évre emelni szeretnék, hiszen a gyerekek csillogó szemei az ajándékok átvételekor erőt és bizodalmat biztosítanak számukra folytatáshoz. Így bátran kijelenthetjük: lesz IV. Rhinos-karácsony is.