Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Ételosztás Sárospatakon

Közel kétszáz rászorulót ajándékozott meg február 14-én a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és a Magyar Református Szeretetszolgálat Sárospatakon. Az iskolában rászoruló családoknak főztek meleg ételt, a Művelődési Ház előtt pedig tartós élelmiszert osztottak a hajléktalanoknak.

Segíteni kiváltság! – hirdette a Szeretetszolgálat autóbusza a Bodrog-parti kisvárosban, amely 60 családnak és 20 hajléktalanak szállított adományokat. A pincér- és szakács szakos tanulók meleg étellel készültek az iskola tanéttermében, amit később a segélyszervezet munkatársai házhoz vittek a szegény családoknak. Az élelmiszerből a fedél nélkülieknek is jutott: a Művelődési Ház előtt szeretetcsomagot, benne burgonyát és befőttet kínáltak a hajléktalanoknak.

Mint Balogh Barnabás, a MRSZ lelkészi igazgatója elmondta: a csomagokat vállalkozók felajánlásaiból gyűjtötték össze. – Fokozatosan növekszik a rászorulók száma, főként a téli időszakban. Így a mi felelősségünk is nagyobb abban, hogy a beérkező kéréseket hatékonyan bíráljuk el, s valóban a legrászorultabbak részesüljenek támogatásban – hangsúlyozta. Egy héttel korábban a Vay Miklós Református Szakképző Iskola diákjai már részt vettek hasonló akcióban, akkor az erdészeti szakosok vittek tűzifát a környező települések időseinek. – Intézményünkben mindig fontosnak tartottuk, hogy az oktatott szakmákon keresztül segítsünk másokon. Ez fokozottabb formában jelentkezik nálunk, amióta református fenntartásban működik az iskola – mondta el Dr. Téglás Zsolt. Az iskolaigazgató kiemelte: mindkét megmozdulás nevelő célzatú, melyeken az elesettek segítésére ösztönzik a fiatalokat.

Kojsza Péter (www.tirek.hu)

Fotók: Sárospatak Honlap

A krumplit és a befőttet a Parmen Kft. ajánlotta fel, köszönjük adományukat!