Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Adományok átvétele Veresegyházán

Az elmúlt évek alatt több száz doboz tartós élelmiszert és gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékot gyűjtött össze a veresegyházi Kálvin Téri Református Általános Iskola. December 13-án reggel adták át a Magyar Református Szeretetszolgálat részére az idei gyűjtés eredményét.

A 2006-ban alapított Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette adventi gyűjtési akcióját. Az újrahasznosítható, környezetbarát anyagokból készült Szeretetdobozokban tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászoruló családok számára, míg karácsonyi csomagolásba rejtett cipősdobozokban, Nyilas Misi Pakk néven a nélkülöző gyermekek számára játékokat, írószereket, sapkákat, sálakat és tisztálkodási felszereléseket juttatnak el.

A veresegyházi Kálvin Téri Református Általános Iskola három éve csatlakozott a gyűjtési akcióhoz, és azóta kiemelt támogatójává vált az MRSZ adventi programjának. Az intézményben tudatosan felhívják a gyermekek figyelmét az adományozás szerepére.

Fukász Lászlóné, az intézmény vezetője elmondta: a gyűjtés már november elején elkezdődött, és mind a gyermekek, mind a szülők és pedagógusok aktív szerepet vállaltak benne. Örömmel tölti el, hogy az osztályfőnökök megmutatták a diákok számára, hogy mit jelent a gyakorlatban: jobb adni, mint kapni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a mai napon közel 100 doboznyi tartós élelmiszert, valamint gyermek-ajándékcsomagot vehettek át az intézménytől.

(A kép forrása: http://www.kistk.hu)