Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Ábrahám Márta & Ábrahám Consort jótékonysági koncert

Október 25-én (csütörtökön) 18 órától a Dunamelléki Református Egyházkerület dísztermében jótékonysági koncertet tart a Református Közéleti és Kulturális Központ és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A zenekar korhű hangszereken, történetileg korrekt szellemben szólaltatja meg a reneszánsz, barokk és klasszikus szerzők műveit, többéves kutatómunka eredménye a letisztult egyéni előadói stílus és maníroktól mentes hangzás. Az együttes repertoárja elsődlegesen Johann Sebastian Bach műveit helyezi a középpontba, de állandó műsorán tartja A. Vivaldi, A. Corelli, G. Tartini, H. Purcell, G. F. Handel műveit, melyek kultúrtörténeti háttérét is megvilágítja.

A Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programja keretében évről-évre olyan tehetséges fiatalokat támogat szerte a Kárpát-medencében, akik hátrányos helyzetük miatt segítség nélkül nehezebben tudják a kitűzött céljaikat megvalósítani, tehetségüket kibontakoztatni. A program mottója az, hogy a „tehetség kincs”. Az ösztöndíj abban segíti a fiatalokat, hogy szűkös anyagi körülményeik miatt ne maradjanak le a lehetőségekről, hanem különórákat, versenyre nevezési díjakat fizethessenek be vagy eszközöket, felszereléseket, ruházatot vásároljanak.