Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

A téli szünet után ismét elindultak a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji vásárai

Április 8-án Debrecenben, április 9-én Budapesten tartottak Egyháztáji vásárt. Debrecenben a szokásos helyszínen, a Széchenyi-kerti Református Egyházközség templomának udvarában nyitotta meg kapuit a piac, melyen háztáji zöldségek, gyümölcsök és húsok cseréltek gazdát.

Az Egyháztáji vásárnak ezúttal jótékonysági célja is volt. A mikepércsi, a hajdúbagosi és a Debrecen-nagytemplomi gyülekezetek közös disznóvágásán elkészített kolbászt adományért cserébe kínálták a vásárlóknak, a nyírbogdányi és kótaji gyülekezetek pedig 10 kg csigatésztát készítettek. Az eladásából származó adományokat – csaknem 100 000 forintot – a Magyar Református Szeretetszolgálat Vetőmag programjára ajánlották fel. Debrecenben április 22-én ismét várja az érdeklődőket az Egyháztáji vásár.

Budapesten a Budai Református Egyházközség virágvasárnapi sokadalmán számos program mellett megnyitotta kapuit a templom melletti Egyháztáji vásár, ahol húsvétra készülve sonkát, sajtot, gyümölcslevet és kézműves termékeket vásárolhattak az érdeklődők.

Fotók: Kurkó Csaba