Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Videó készült a Kutupalong menekülttáborban

Egy hete szolgál Bangladesben a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja. A 11 fős csapatot az egészségügyi ellátás mellett felkérték arra, hogy a területen dolgozó orvosoknak és nővéreknek tartsanak továbbképzéseket.

Kedden már 45 főnek szerveztek gyakorlatorientált képzést a következő témákban: fizioterápia és rehabilitáció, újraélesztés, fertőzések megelőzése és kontrollja, sebellátás és égési sérülések kezelése. Csütörtökön az orvosok egy része a Cox’s Bazar melletti Kutupalong menekülttáborban nyújt majd egészségügyi ellátást, amíg a többiek újabb képzéseket tartanak, hogy a jelen lévő segélyszervezetek munkatársainak képzésével hosszabb távon segítsék a menekültek ellátását. A terepen dolgozó orvosoktól megtudtuk, hogy fogorvosi ellátás nincs a menekülttáborban, ezért a Szeretetszolgálat fogorvosa folyamatosan munkában, hogy minél többeknek segíthessen.

Az orvoscsoport készített egy videót, melyet itt tekinthetnek meg: https://youtu.be/yy0fxbgEZK8

Fényképek:

https://reformatus.de.quickconnect.to/photo/share/9owIGLJ2

https://reformatus.de.quickconnect.to/photo/share/dg2mA9Le

A csapat július 21-én érkezik Magyarországra, szolgálatuk a 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogatható vagy a http://www.jobbadni.hu honlapon keresztül online adományozással.