Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Rekordszámú jelentkező az idei Szeretethídon

Május 8-ig több mint 20.000 önkéntes jelezte részvételi szándékát az idei Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokon.

A szervező Magyar Református Szeretetszolgálat a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a jelentkezési határidőt: május 10-én 20 óráig.

Fővédnökeink gondolatai a Szeretethíd kapcsán:

Dr. Fekete Károly

Az első „szeretethidat” Jézus Krisztus alkotta meg, amikor áldozatának keresztkötésével összekötötte a maga „fenti” világát az ember földi, „lenti” világával. Ez a minta bátorít, hogy merjük használni a Szeretethidat egymás között és közlekedjünk rajta bátran. A tíz éves Református Szeretetszolgálat eddigi nyolc Szeretethídja bizonyította: jól járható ez az út, amelyen megsokszorozódik a gyenge ereje, és feltámad a szeretet leleményessége. A Szeretethídon egymásra találók missziója semmivel sem pótolható!

Gundel Takács Gábor

Mindannyian a magunk útját járjuk. De ha egymás kezét fogva haladunk az úton, ha bátorítjuk a lemaradókat, ha reményt adnak az előttünk haladók, akkor könnyebb átlépni a nehézségeken, könnyebb visszatalálni, ha eltévedtünk és jó lesz együtt boldognak lenni, ha majd egyszer megérkezünk. Mindehhez egyetlen tiszta érzésre, egyben a legnagyobb erőre van szükségünk. Ez a Szeretet. Mindannyiunkban ott van. Kössük össze!