Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Önkénteskedj!

Minden korosztályból és mindig várjuk a segíteni vágyókat!

Gyere, segíts Te is!

Nálunk lehetőség van folyamatos, alkalomszerű vagy akár egy éves időszakra szóló önkéntes tevékenységre is. Szeretettel fogadunk segítséget fizikai munkához, adminisztrációhoz, programok szervezéséhez, újság csomagolásában, adományok válogatásához – a lehetőségek száma végtelen. A református diakóniai intézmények is várják az önkénteseket gyermekotthonba, szeretetotthonba, kismamaházba vagy szenvedélybetegek rehabilitációs otthonába.

Aktuális felhívásainkról itt, a honlapon, a Facebook oldalunkon, és hírlevelünkben értesülhetsz!

     Jelentkezés önkéntesnek: onkentes.jobbadni.hu
     Kérdés esetén írjon az onkentes@jobbadni.hu e-mail címre!

Féléves önkéntesség a Szeretetszolgálatnál

Új programot indít a Magyar Református Szeretetszolgálat, melynek lényege, hogy 18-22 év közötti fiatalok fél éven keresztül, napi 4 órában önkéntes szolgálatot végeznek a Szeretetszolgálat javára. A szervezet állja a fiatalok jogosítványának megszerzését, egy nyelvi kurzus elvégzését, egyéb képzéseket kínál, és az önkéntesek egészségbiztosítását is fedezi, továbbá egyszeri pénzbeli jutalomban részesíti őket. Három helyszínen szervezzük meg az önkéntes félévet: Debrecen, Ózd és Vásárosnamény. Ezen városokból, valamint a környékről várjuk a jelentkezőket.
Bővebb információ és jelentkezés: http://jobbadni.hu/onkentessegszemelyreszabva/
A program az EFOP 1.3.8-17 számú pályázat keretein belül valósul meg.

Önkéntes Diakóniai Év

Egy év külföldön önkéntesként, nyelvtanulással és szolgálati lehetőséggel? Egy év, amely alatt jobban megismerheted magad, a saját határaidat, valamint különböző kultúrákat és gondoskodó Istenünket. Egy kis zsebpénzt is kaphatsz, utazhatsz és minden nap megtapasztalhatod, hogy tudsz segíteni másokon. Vegyél részt az Önkéntes Diakóniai Év programban! Az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda (ÖDE) 1997-ben kezdte meg munkáját 18-30 év közötti fiatalok megszólításával, hogy önkéntes szolgálatot végezzenek itthon vagy külföldön.

Az Önkéntes Diakóniai Év az Európai Önkéntes Szolgálat hivatalosan elismert, akkreditált szervezete, tehát garantált minőséget biztosít. Az ÖDE az önkéntes tevékenység lehetőségeinek bemutatását, illetve annak szervezését vállalja fiatal felnőttek számára. Képzéseket és szemináriumokat szervez az érdeklődőknek, akik önkéntesek szeretnének lenni, valamint felkészíti az önkéntes szolgálatra készülőket. Tevékenységükben fontos szerepet játszik a hátrányos helyzetű fiatalok, budapesti vagy vidéki cigány fiatalok megszólítása. A külföldön szolgáló magyar önkénteseket és a hozzánk ellátogató külföldieket segíti abban is az ÖDE, hogy beilleszkedjenek a helyi közösségbe, más fiatalokkal találkozzanak, közösségi életet éljenek, szabadidős és kulturális tevékenységekben vegyenek részt, valamint nyelvoktatást is biztosít az önkéntesek számára.

További részletekért keresd az ÖDE saját oldalán, valamint írj az alábbi email címre:
ode@reformatus.hu