Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Önkéntes Diakóniai Év, mint lelki utazás

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány – Önkéntes Diakóniai Év Programiroda 2019. február 22-24. között tartotta kiválasztó hétvégéjét 65 fővel.

Azok a magyar fiatalok voltak jelen, akik ősszel valamelyik európai országba az EDYN – ökumenikus diakóniai év hálózaton keresztül önkéntes szolgálatra készülnek. A fiatalokon kívül partnereink is jelen voltak, akik ismertették a lehetőségeket és minden érdeklődővel személyes beszélgetést is folytattak.

Az Önkéntes Diakóniai Év egy lelki utazás, amelyben fiatalok tanulhatnak a világról, saját magukról és arról az Istenről, aki mindannyiunk életét formálja. A fiatalok nagyon különböző motivációval és kérdésekkel érkeztek. A szolgálat oka lehet a megállás igénye, visszatekintés egy időszakra, vagy akár az előretekintés, a „hogyan tovább?” megválaszolása, felkészülés a nagybetűs Életre. Ebben a folyamatban segít az önkéntes diakóniai év, hogy különböző diakóniai intézményekben, gyülekezetekben, óvodákban a szolgálatban való tanulás által, az idő gyümölcsöző felhasználásában végezzék munkájukat a fiatalok. Ebben a tanulási folyamatban az önkéntest lelki vezető, mentor is kíséri és támogatja. Köszönjük mindenki részvételét.

Közép-kelet Európai országok – Csehország, Lengyelország, Szlovákia – esetében még mindig várunk jelentkezőket. A jelentkezési lapok elérhetőek a http://www.odeprogramiroda.hu oldalon.