Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Nyilas Misi Ösztöndíj Program

A tehetség kincs! Nyilas Misi Ösztöndíj Programunkkal tehetséges, ám rászoruló gyermekeket támogatunk. Tudjuk, hogy a tehetség kibontakoztatásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de szerencsére és segítségre is szükség van.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az idei évben 100 tehetséges Ösztöndíjast támogatott a Kárpát – medencében.

arcok_01   A pályázatról

Az ösztöndíjra pályázhattak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő valamely művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet;) sportban (egyéni, csapat) vagy természettudományban, bölcsésztudományban ( magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika) kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon  tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély adhatta be, tehetség-támogatás céljából. A támogatást a pályázó fejlesztésre, egyesületi tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, vásárlásra, különórára,  verseny/ fellépés nevezési díjra,  útiköltségére használhatta fel.

A jelentkezésre idei év szeptemberétől is lesz lehetőség a http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/ oldalon keresztül.

Az ösztöndíj összegét, valamint az ösztöndíjasok számát a segélyszervezet az elkövetkező tanévekben szeretné megemelni, ezért célunk természetesen az, hogy a programot népszerűsítsük, adományozóink és támogatóink figyelmét felhívjuk a sok tehetséges, ám rászoruló diák felkarolásának lehetőségére.

Adományoddal Te is hozzájárulhatsz a rászoruló, de tehetséges gyerekek álmainak megvalósításához!

arcok_06 Ösztöndíjak kifizetése:

A pályázati eredmény hirdetése 2015. 11.26-án megtörtént.

Magyarországról 25 főt, Kárpátalján 25 főt, Erdélyből 14 főt, Felvidék 14 főt és Vajdaság területén 22 fő diákot támogatunk az ösztöndíjjal.

A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik, két részletben. Az ösztöndíj összege 5000 Ft/fő 10 hónapon keresztül.

Az első részletet 2016.01.31.-ig, a második részletet 2016.06.30-ig, juttatjuk el a nyertes ösztöndíjasok felé.

A nyertes ösztöndíjasaink

IMG_4569

NÉV: Nevéri Bence Életkor: 18 év Kategória: Zeneművészet-furulya Ország: Magyarország, Pitvaros

„Az ösztöndíj összegét a tanulmányaim elősegítésére költöttem. Több egyéni órát vettem főleg német nyelvből, mert külföldi tanulmányaim megkövetelik ezt tőlem. Beszereztem egy Magyarországon nem kapható különleges kottát, ami által fel tudok zárkózni a külföldön meghonosuló zenei ízléshez. Az ösztöndíj segített abban is, hogy meg tudjam vásárolni egy havi bérletemet, ami nagyon jól jött az elmúlt időszakban. A szélsőséges időjárás miatt az egyik érzékeny hangszerem megrepedt és ez el kellett küldenem a készítőhöz javíttatni. „

Név: Hunyadi Mária Életkor: 18 év Kategória: Bölcsésztudomány, Magyar nyelv- és irodalom Ország, város: Románia, Désháza

„ A Zilahi Református Wesselényi Református Kollégium diákja vagyok. Bölcsésztudomány kategóriában jelentkeztem az ösztöndíjra.

Az ösztöndíj tanulmányaim előremenetelében segítettek. Az iskola messze esik a lakóhelyemtől, így ingázom, és az e havi bérletet ami, 120 RON volt (három hétre, az ösztöndíjból fizettem. Ugyanakkor az ösztöndíjból vettem a ,,Magyar helyesírás szabályai” (Regiszteres változat) című könyvet, ami sokat segít a magyar nyelvű érettségire felkészülni, továbbá Szende Aladártól, ,,A magyar nyelv tankönyve középiskolásoknak” című könyvet, ami ugyancsak nagy segítséget nyújt a felkészülésben. Ezek mellett külön felkészítő órákon is részt vettem, melyek ugyancsak az érettségihez és az egyetemi előkészületeimhez szükségesek.

Köszönöm az ösztöndíjat, mely által tanulmányaim előrehaladását támogatják.”

Henzel Dániel 3.

Név: Henzel Dániel Életkor: 15 év Ország, Város: Szlovákia, Búcs Kategória: Természettudomány

„Az ösztöndíj lehetővé tette számomra, hogy tanulmányaimat zavartalanul folytashassam és egyúttal továbbra is foglalkozhassam a meteorológiával. 9.osztályos diákként a félévi előmenetelem kitüntetett volt, 1,0 átlaggal.

Az ösztöndíjnak köszönhetően a saját, otthoni meteorológiai állomásomat – a lehetőségeimhez mérten – fokozatosan bővítem, modernizálom, karbantartom. A méréseimet, megfigyeléseimet írásban és elektronikusan is dokumentálom (honlapon, közösségi oldalon, youtube csatornán). Az év elejétől magyarországi amatőr meteorológusok megkértek, hogy kétnaponként meteorológiai előrejelzést adjak Magyarország területére egy honlapon.

Időkép – Búcs és környéke: https://www.youtube.com/channel/UCx8ShWrWSGkag9M2PdeL2Yg

Felvidéki Amatőr Meteorológusok

https://www.facebook.com/IdokepBucs/?ref=ts&fref=ts

Előrejelzéseim az Amatőr Meteorológusok oldalán:

http://weatherperson.ucoz.com/

http://weatherperson.ucoz.com/index/elorejelzes/0-94

Ezúton is szeretném megköszönni támogatásukat.

Henzel Dániel”

Böröc Tamás 1

Név: Böröc Tamás Életkor: 17 éves Ország, város: Szerbia, Zenta Kategória: Természettudomány, matematika

„Zentára járok iskolába, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanulója vagyok.  Szerbiában élek, Horgoson, ám hétköznapjaim a kollégiumban töltöm.

Szüleim mindent megtesznek annak érdekében, hogy számomra meglegyenek a megfelelő feltételek, ám ez nem olyan egyszerű. Az ösztöndíj sok mindenben előbbre juttat, mivel például ez az összeg is hozzájárul a kollégiumi költségek kifizetéséhez, valamint tanulmányaim fejlesztéséhez is.  „

Név: Kovács Natália, Életkor: 13 év, Ország, város: Ukrajna, Kárpátalja, Papi, Kategória: Zeneművészet

„Kovács Natália vagyok 13 éves, Ukrajnában, Kárpátalján, Papi községben élek. Zeneművészet kategóriában pályáztam. A megkapott támogatás nagy részét a Kaszonyi Művészeti Iskolában zongora és ének szakon végzett tanulmányaim tandíjára fogom fordítani.

https://www.youtube.com/watch?v=v378AWsr1eU

Ezen kívül, az iskolába való beutazást fizettem belőle. Köszönöm a segítségüket!”

arcok_07   További információ

A részletekkel kapcsolatban Fejér Zsófia tud segítséget nyújtani a +3630/303-8051-es telefonszámon vagy az osztondij@jobbadni.hu e-mailcímen.

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk ezzel az ifjúság számára arra, hogy tehetségüket kibontakoztassák, és céljaikat elérhessék. Lehet a pályázó sportoló vagy művész, kiváló matekos vagy leendő vegyész – a tehetséget értékeljük és támogatjuk! Legyen folytatás!

kapcsoldó dokumentumok