Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Nyilas Misi pakkot kap

„Ki tudja, ki volt Nyilas Misi?” – kérdezte a józsefvárosi gyerekektől Szabó István dunamelléki püspök azon az ajándékosztáson, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) szervezett Budapesten, a Salétrom utcai gyülekezet templomában december 16-án.

A püspök elmondta, hogy a Józsefvárosba szánt cipősdobozokat gyülekezetének tagjai gyűjtötték össze azért, hogy sok-sok Nyilas Misi legyen ebben a városrészben is, akik átélik, hogy őket is szeretik, hogy fontosak, hogy nem felejtkeztek el róluk. Az egyházi vezető arra kérte a gyerekeket, hogy hazatérve adják ők is tovább az itt kapott szeretetet és örömöt.

Pál Sándor, az MRSZ Alapítvány elnöke arra figyelmeztette a megajándékozottakat, hogy ajándékot kapni nagyon jó érzés, de ajándékozni még jobb, ezért azt kívánta nekik, hogy ők is tapasztalják meg, milyen érzés adni. Az elnök arra buzdította a gyermekeket, hogy Jézus Krisztust a szívükkel ajándékozzák meg a születésnapján, karácsonykor, és megtapasztalják majd, hogy ő is minden jóval ellátja őket.

Józsa Gergely, az MRSZ önkéntese lapunknak elmondta: háromezerrel több cipősdoboz gyűlt össze idén, mint tavaly. A nyolcezer ajándékcsomag egy részét a református társadalmi missziók és a nevelőszülői hálózat gondozottjai, másik részét állami nevelőotthonok lakói kapják meg, de a gyülekezetek is sokat szétosztanak a környezetükben élő, szegényebb sorsú gyermekek között szerte a Kárpát-medencében.

Forrás: http://www.reformatus.hu

K. S.