Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Mackót minden mentőautóba!

Szirénaszó! Mentőautó? Baleset? Betegség? Fájdalom? Ilyen és ehhez hasonló képek és érzések jönnek elő bennünk, amikor meghalljuk egy sziréna hangját. De vajon mi jut eszünkbe egy plüssmaciról? A játék, az öröm, a nevetés. „Mackót minden mentőautóba” jelmondattal indította útjára a Magyar Református Szeretetszolgálat legújabb programját az Országos Mentőszolgálattal együttműködve.

A civil kezdeményezés, hogy a mentőautókban utazó beteg gyermekek fájdalmait egy-egy kedves kis plüssmaci ajándékozásával lehetne enyhíteni, évekkel ezelőtt indult Győrből. Az ötletet a Neat Szeretek Mindenkit Nonprofit Kft. továbbgondolta: elképzelésük az volt, hogy a macikat megváltozott munkaképességű munkavállalók varrják, újrahasznosított anyagokból.

Ehhez az elképzeléshez csatlakozott Szeretetszolgálatunk is. Hellenbach Gabriella textiljáték-tervező iparművész által került kialakításra az egyedi, melegséget, puhaságot, szeretetet árasztó plüssmackó. Célunk, hogy minden mentőautóba és minél több kisgyermekhez eljusson. A mentőautó szirénájának már csak a hallatán is gyakran összeugrik a gyomrunk, de mit érezhet egy kisgyermek? Ijedelemmel, félelemmel, fájdalmakkal küzdve, megnyugtatásra, biztatásra van szüksége, valami olyasmire, ami eltereli a figyelmét, ami kizökkenti őt ebből az állapotból. Szeretnénk a macikon keresztül egy kis örömöt és megnyugvást csempészni a mentőautókba ezekben a nehéz pillanatokban.

Ezzel a nemes céllal indult el a mackók gyártása a Magyar Református Szeretetszolgálat különböző telephelyein rehabilitációs foglalkoztatás keretében, megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalóink közreműködésével. Szeretetszolgálatunk 2017-ben indította el rehabilitációs foglalkoztatási programját, mely programon keresztül amellett, hogy munkalehetőséget biztosítunk, további nemes ügyeket is szolgálunk. A gyártásban részt vállaló kollégák szívügye a mackók készítése és a program sikeressége.

A program segítségével szeretnénk lehetőséget teremteni a rehabilitációs foglalkoztatásban részt vevő munkavállalóink számára a nyílt munkerő-piacon alkalmazható készségek és képességek fejlesztésére is. Mindezt egy támogató munkakörnyezetben, személyre szabottan végzett munka biztosításával valósítjuk meg. A kézzel készített plüssök gyártása jelenleg két helyszínen, Sarkadon és Harsányban történik. A „Mentő Macik” gyártási folyamata sokrétű, felöleli a szabást, varrást, tömést, hímzést, lyukasztást, tépőzár felerősítést, valamint a Szeretetszolgálat logójával ellátott címkék felhelyezését.

Büszkék vagyunk, hogy mackóink egy szigorú ellenőrzésen estek át, így a termék elnyerte a CE tanúsítványt, mely garanciát nyújt arra, hogy a gyermekek részére készített gyermekjáték biztonságos, megfelel a követelményeknek.
Jelenleg 20.000 darab mackó elkészítésére van vállalásunk az Országos Mentőszolgálat felé, melyeket egyenként becsomagolva, a programot, valamint annak küldetését hirdető üzenet kíséretében, térítésmentesen adunk át részükre.

A „Mackót minden mentőautóba” program missziós célja Szeretetszolgálatunk küldetésének, a Krisztusi parancsolat cselekvő hittel való kiteljesítésének hirdetése. Nagy örömmel és szeretettel adtuk át az első 2000 darab „Mentő Macit” az Országos Mentőszolgálat részére december 11-én a Vörösmarty téren minden évben megrendezésre kerülő karácsonyi vásáron. Ahogyan Juhász Márton ügyvezető igazgató hangsúlyozta: “Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen széles társadalmi réteget meg tudunk érinteni ezzel a programmal, el tudjuk juttatni az igei üzenetet, és mosolyt csalhatunk a rémült gyermekek arcára.”

Ahhoz, hogy a plüssmackók minél több mentőautóba, minél több kisgyermekhez eljuthassanak, fontos a gyártás folytonossága, hogy az ehhez szükséges feltételek biztosítottak legyenek. Alapítványunk szívesen fogad minden olyan felajánlást, adományt, mely ezt elősegítheti. A kész „Mentő Macik” megvásárlásával is támogatható a program. Egy mackó előállítási költsége mintegy 1000 forint, eladási ára 2000 forint . Ily módon aki megvásárol egy mackót, hozzájárul egy másik mackó elkészítéséhez, térítésmentes átadásához. Rendeléseket fogadunk a kis.adrienn@jobbadni.hu email címen is!