Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

“Egy táskányi boldogság”

Ha van, már nem használt, de jó állapotban lévő iskolatáskája, vagy más olyan eszköz, ami iskolakezdéshez elengedhetetlen, akkor csatlakozzon a Kárpát-medencei gyűjtéshez, hogy minél több diákhoz juthasson el segítség!

 

Annak, aki olvasta a nemrég kiadott érzékenyítő mesekönyvünk „Egy táskányi boldogság” című meséjét, ismerős lesz a következő történet.

Kornél orvosnak készül, de a család anyagi nehézségei miatt nélkülözésben él és az alapvető iskolai felszerelései is hiányoznak.

A Moha erdő lakóinak sírja el bánatát, akik készségesen sietnek a segítségére és tesznek meg mindent azért, hogy Kornélnak legyen iskolatáskája, tolltartója és ceruzái. A segítség, végül egy Kornél korabeli kisfiútól és anyukájától érkezik, akik a jótékonykodás után nem kevésbé boldogabbak, mint maga a megajándékozott.

A teljes mese ITT olvasható.

A Moha erdő lakóinak példájára, idén is megszervezi a Magyar Református Szeretetszolgálat az országos iskolatáska- és tanszergyűjtő akciót. Látva a szükséget és az elmúlt évek tapasztalatait, úgy gondoljuk, hogy nagy hiányt pótol ez a kezdeményezés.

Minden iskolatáskát, tolltartót szívesen fogadunk, ami még jó állapotban van,továbbá zsírkrétát, színes és grafitceruzát, vízfestékeket és ecseteket és egyéb rajzeszközöket várunk a gyűjtőpontokon. Ha valaki teheti, a bevásárlásnál is gondoljon a nélkülözésben élőkre és egy-egy füzettel, írószerrel segítse a tanévkezdésüket.

A Moha erdő lakói összefogtak, és mindenki a tőle telhetővel segített, hogy Kornél arca újra mosolyra derülhessen. Legyünk mi is olyanok, mint a képzeletbeli erdő, képzeletbeli lakói. Ajándékozzunk valakinek egy táskányi boldogságot!

Gyűjtőhelyek listája lentebb görgetve megtalálható.

kapcsoldó dokumentumok

  • Iskolatáska-gyűjtő-pontok_2018.xlsx

    14,26 KB

    letöltés