Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Az otthonok melegét segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat programja

A Magyar Református Szeretetszolgálat a folyamatos segítségnyújtó programjai mellett az évszakokhoz kötődő igényekhez, szükségletekhez is alkalmazkodik. Ennek érdekében idén is meghirdeti az Alapítvány tűzifa programját, mellyel közel száz mélyszegénységben élő család, valamint idős embertársunk otthonának melegét szeretnék biztosítani.

A téli időszakban gyakorta kell szembe néznünk a hideg időjárással, melyet különösen nehéz átvészelni fűtetlen szobával és lakással. Ráadásul a fagyok nemcsak az otthontalanokat veszélyeztetik, hanem a nehéz sorsú embertársainkat is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat missziós tevékenysége során támaszt nyújt a fagyos napokon is azok számára, akiknek gondot okoz a tüzelőanyag beszerzése. A támogatottak köre a Szeretetszolgálat mindennapi szolgálata során segített rászorulókból, valamint a szervezethez érkező kérések alapján leginkább rászorulókból tevődik össze. Nehéz körülmények között élő családoknak és magányosan élő időseknek adományoz egy-egy kalodányi tűzifát, körülbelül negyvenezer forint értékben a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A program eredményessége és a támogatottak száma nagyban függ attól, hogy milyen mértékű támogatás érkezik az Alapítványhoz. A tűzifa program 2020. január 1-től február 29-ig támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, vagy online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Utóbbi oldalon bárki számára hozzáférhető a beérkezett adományok összege, így nyomon követhető, hogy a program célkitűzése hány százalékban látszik megvalósulni.